Notranje oblikovanje

Notranje Oblikovanje

Prenavljate stanovanje ali gradite novo hišo? Čestitke za ta pogumni korak in da ste se odločili za novi dom! Kot se na tem koraku verjetno že zelo dobro zavedate so stroški prenove in gradnje izjemno visoki. Zaradi visokih stroškov gradnje in izjemne investicije v vaš novi dom pa si je na tej poti pametno poiskati tudi pomoč notranjega oblikovalca, da bo vaš novi dom skladen z vašimi sanjami in se boste v njem počutili odlično še naslednjih 20 let po vselitvi.

Slika stanovanja: Notranje oblikovanje Tomaž Pajnič

Notranje oblikovanje cena

Veliko ljudi notranje oblikovanje dojema kot nadstandard oziroma luksuz. V resnici je pomoč notranjega oblikovalca pametna investicija med gradnjo oziroma prenovo saj vam lahko prihrani marsikatero napako v procesu in pokrbi, da se boste v svojem domu počutili odlično še vrsto let in bili nanj izredno ponosni!

Notranji oblikovalec pozna vse korake pri gradnji in s tem lahko svetuje in prepreči drage napake med samim procesom. V proces načrtovanja je notranjega oblikovalca potrebno vlkučiti čimprej, najboljše že v fazi načrtovanja gradnje ali prenove, da lahko v sodelovanju z arhitekti pravilno izrišejo vse vode od eletričnih do vodovodnih. S tem, da notranjega oblikovalca vključite v ta proces že v zgodnji fazi se izognete dragim napakam v procesu. Pogosto se zgodi, da arhitekti izrišejo projekt in s tem tudi vse električne inštalacije potem pa stranka ugotovi, da sama napeljava ne ustreza njihovim željam po postavitvi in oblikovanju notranjega oblikovanja.

Kar pomeni, da je investicija v notranjega oblikovalca pogosto upravičena samo s prihranki pri napakah. Kot velik bonus pa pride tudi sodobno in domače oblikovan interier v katerm se boste počutili odlično.

Notranje oblikovanje cena – na tem linku si lahko ogledate cenik notranjega oblikovalca Tomaža Pajniča. Cena notranjega oblikovanje stanovanja znaša od 40€ na m2. Kar pomeni, da je investicija v notranjega oblikovalca za stanovanje velikosti 80 m2 zgolj 3200€.

3200€ nikakor ni majhen strošek ampak, ko ga primerjamo z tem kar dobimo je v resnici zanemarljiv. Cena prenove 80 m2 velikega stanovanja v povprečju znaša okoli 80.000€. Kar pomeni, da za notranjega oblikovalca odštejemo zgolj 4% investicije.

V povprečju preden stanovanje ponovno prenovimo v njem živimo 20 let. Kar pomeni da naš sanjski dom stane zgolj 160€ na leto oziroma 13,33€ na mesec.

Notranji oblikovalec – kako izbrati pravega?

Večina strank si zastavi to vprašanje – kako naj najdem pravega notranjega oblikovalca, ki bo razumel moje želje in uresničil mojo vizijo?

Star slovenski pregovor pravi: “Vsake oči imajo svojega malarja” in ta pregovor še kako drži. Vsi imamo različne okuse tudi kar se tiče notranjega oblikovanja. Zato vam priporočam, da pred najemom notranjega oblikovalca naredito dobro razikavo in se odločite stil katerega vam najbolj ustreza.

Po tem ko ga najdete preverite njegove dosedanje projekte, da se ujemajo z vašimi željami in stilom, ki vam je všeč.

Po vsem tem pa je izrednega pomena tudi energija in kompatibilnost. Ste na sestanku z notranjim oblikovalcem dobili občutek, da je to človek s katerim boste lahko dobro sodelovali in imate občutek, da bo komunikacija dobra? Sama komunikacija je izrednega pomena saj se pri prenovi in gradnji gre za zahtevne projekte, ki trajajo dlje časa in se soočajo k kar nekaj iziivi. Zato je pomembno, da sodelujete z osebo, ki bo znala prisluhniti in razumeti vaše želje in uresničiti notranje oblikovanje, ki si ga želite in zaslužite.

Notranje oblikovanje Tomaž Pajnič

V zaključku naj vam priporočam notranjega oblikovalca Tomaža Pajniča. Ima odličen stil in način dela. Prav tako je zaupanja vreden in brez skrbi se mu prepustite, da vodi vaš projekt notranjega oblikovanja.

Če boste notranje oblikovanje prepustili Tomažu boste brez dvoma dobili čudovit dom v katerem boste lahko s svojo družino uživali še vrsto let!